Software
SafetyCT levert al 25 jaar software aan de hulpdiensten (brandweer, politie en ambulance). Software die de hulpdiensten in staat stelt het werk sneller, veiliger en efficiënter te doen. Gebruiksvriendelijk, Platformonafhankelijk (iOS, Android, Windows, Linux), geschikt voor elke type hardware (telefoon, PC, tablet, Mobiele Data terminal), geïntegreerd met de meldkamer, ontwikkeld en getest door mensen die zelf actief zijn als hulpverlener.
Navigatie
SafetyNAV is de meest gebruiksvriendelijke en professionele navigatie voor brandweer, ambulance en politie. Door middel van onze geïntegreerde beheeromgeving voor wegen (Wegstatusbroker) kunt u realtime aanpassingen doorvoeren in het al in basis hoogwaardige kaartmateriaal speciaal geconfigureerd voor hulpdiensten. Wegen afsluiten, bijtekenen of verwijderen, alles wordt binnen enkele ogenblikken offline beschikbaar op de voertuigen van de hulpdiensten. Door het opgeven van de maten en het gewicht van het voertuig, wordt hiermee rekening gehouden de meest optimale route te berekenen. Door gebruik te maken van de speciale “Blue Light” functionaliteit kunnen hulpdiensten met de hoogste prioriteit/ urgentie gebruik maken speciale voorkeursroutes.
- Offline berekening van de meest optimale route
- Integratie van meldkamerinformatie en tonen van meldkamerinformatie zoals patiëntgegevens en kladblokregels binnen één applicatie
- Multiplatform
- Responsive
- Automatisch statussen voor accurate statusgegevens inclusief uitgebreide rapportages
- Volledig geïntegreerd met LSIV NG, Talking Traffic, SOS-toegang, VZVZ Zorg ID Smart en Melvin voor wegwerkzaamheden
- Apparaat en software monitoring
- Volledig invloed op wegen en routes
- Collega’s zien met verwachte rijtijd naar het incident
- Mobiele Operationele informatie
Mobiele Operationele informatie
SafetyMaps Next Generation (NG) is de applicatie voor ondersteuning bij incidenten en crisissituaties. SafetyMaps NG helpt bij het samenwerken tussen eenheden en met de meldkamer. Door (real-time) informatie uit de meldkamer, Streetview, weerinformatie, eenheden ter plaatse en diverse andere databronnen te combineren kan er direct een compleet beeld van de situatie ter plaatse worden getoond.
- SafetyMaps NG
- Geo gebaseerd
- Multiplatform
- Responsive
- Weersvoorspelling
- Cylcomedia en streetview integratie
- Real-time communicatie via tekst, beeld en tekeningen
- Live videobeelden uit drones, bodycams en hoogwerkers
- Waterwinning analyse
- Koppeling o.b.v. incidentgegevens met (regionale) inzetbank en procedures
- Collega’s zien met route en verwachte rijtijd naar het incident
Dekkingsplan (Care)
Met de Care software is het een eenvoudige klus om voor uw Veiligheidsregio (Brandweer of Ambulancedienst) geografische berekeningen te maken over opkomsttijden van uw eenheden en posten. Voor de berekening wordt hoogwaardige kaartmateriaal gebruikt speciaal geconfigureerd voor hulpdiensten.
- Dekkingsplannen
- Kazerne Volgorde Tabellen (Inlezen in meldkamers)
- Wet Veiligheidsregio’s
- Gebiedsgerichte opkomsttijden (NL)
- Globale Risico Dichtheid berekening (BE)
- Ideale post of kazerne locatie berekening
- Vitale rijroutes
- Basisregistratie gebouwen (BAG)
- Kernregistratie Objecten (KRO, NIPV)
- Basis voor Dynamisch Alarmeren (Link)
- Koppeling Data Ware House inclusief uitgebreide rapportages voor Gebiedsgerichte Opkomsttijden (Realisatie vs prognose)
Dynamisch alarmeren/ Aanrijtijdenserver
Met Care-DRIvE (Dynamisch Repressief Inzetten van Eenheden) krijgt u de mogelijkheid om op basis van actuele eenheid status en posities het meldkamersysteem te voorzien van de snelste eenheden. De Care-DRIvE uitzonderingenmodule en inzetserver maakt het mogelijk uitzonderingen te maken op prioriteit, meldingsclassificaties, locatie en periodes. Hierdoor kan bijvoorbeeld op basis van prioriteit 2 altijd een aangewezen kazerne worden gealarmeerd, zodat de restdekking voor prioriteit 1 gehandhaafd blijft.
- Real-time koppeling met de meldkamer
- Real-time koppeling met meer dan 10 voertuiglocatie leveranciers
- Hulpdiensten hebben direct invloed op wie wanneer wordt ingezet
- Inzetserver: Met bedrijfsregels aanpassingen doorvoeren op lopende incidenten in meldkamer
- Decentrale Uitgifte activatie: Stormschade incidenten automatisch afsluiten en categoriseren voor lokaal afhandelen met een DCU-applicatie
- Zeer snelle responsetijden op berekeningen, uitzonderingen en bedrijfsregels
- Koppeling met Brandweerrooster/ Fire Service Rota voor opkomstanalyse parttime brandweerpersoneel en eventueel geautomatiseerd door- of bij- alarmeren
- Uitgebreide analyse mogelijkheden
Restdekking
De Restdekkingsmonitor van SafetyCT helpt de brandweer actueel inzicht te houden in de huidige paraatheid binnen de eigen regio. Het systeem kan dienstdoende ambtenaren notificeren wanneer veel eenheden langdurig zijn ingezet en in een deel van de regio de maximale opkomsttijd van 18 minuten niet meer gehaald kan worden.
De eenheden en hun status en bereikbaarheidspolygoon worden op een kaart getoond. Zo wordt ook in beeld gebracht hoeveel voertuigen buiten dienst zijn op een bepaald moment. Dit kan inzicht verschaffen in het verplaatsen van personeel om zodoende een voertuig toch in dienst te kunnen nemen en zo de dekking te herstellen.
- Responsive
- Alarmering via email, sms en smartpager
- Replay functie voor terugkijken
- Berekening op basis van aantallen voertuigen, dekking gebouwen en dekking gebied
Decentrale uitgifte
De Safety Dispatch applicatie van SafetyCT is een systeem welke gebruikt wordt tijdens grote drukte op de meldkamer. Zoals bij stormen of tijdens de nieuwjaarsnacht.
De meldkamer zal dan niet alle incidenten zelf kunnen afhandelen en laat dat gedeeltelijk doen door de brandweerregio. De regio heeft hiervoor een DCU nodig om de GMS incidenten in te ontvangen en te verwerken.
Safety Dispatch is bedoeld om overzicht te krijgen waar de incidenten zich voordoen, en welke eenheden er beschikbaar zijn om die incidenten af te handelen. Tevens biedt de DCU de mogelijkheid om de incidentinformatie door te sturen naar de gekoppelde eenheden, zodat zij op hun navigatie en in de mobiele operationele informatie systemen de juiste informatie te zien krijgen.
- Decentrale coördinatie incidenten
- Aansturen eenheden in het veld met navigatie en operationele informatie
Geomagazijn
Met de complete geomagazijn oplossing van SafetyCT publiceer je kaarten interactief, snel en degelijk. Je maakt kaarten met eigen informatie op maat en publiceert deze online.
- Geavanceerd beheer van geografische gegevens
- Geo-viewer
- Geo Analyses
- Open standaarden
- Gepersonaliseerde kaartlagen
Maken en beheren objectinformatie
Met SafetyMaps Creator kunt u, voor speciale objecten en locaties, kaarten aanmaken en (automatisch) delen met de operationele eenheden. Op een eenvoudige en gestandaardiseerde manier kunnen gebruikers zonder GIS/ GEO ervaring binnen tientallen minuten objecten maken en beheren.
- Objectinformatie
- Waterkaarten
- Evenementen
Systeemintegratie
SafetyCT is tevens systeemintegrator. De software applicaties bewijzen immers pas echt goed hun meerwaarde, wanneer deze geïntegreerd zijn in uw omgeving. Denk aan integratie met uw meldkamersysteem, uw Datawarehouses, Geo omgevingen en integratie met andere applicaties en systemen.
Onafhankelijk of u één of meer applicaties van SafetyCT afneemt, wij integreren onze software binnen uw omgeving met de door u gewenste bronnen/ (informatie) systemen, zoals bijvoorbeeld met meldkamers.
Meldkamersoftware
SafetyCT is leverancier van een aantal software pakketten die gebruikmaken van meldkamergegevens maar tegelijk ook informatie terug leveren aan de meldkamer. Om de meldkamergegevens te ontvangen en te versturen heeft SafetyCT een eigen broker (berichtenserver) SafetyConnect ontwikkeld. SafetyConnect wordt bijvoorbeeld op dit moment gebruikt voor het leveren van incident- en eenheidsgegevens aan de eenheden zelf voor de navigatie en het kunnen meelezen van alle incident relevante gegevens uit de meldkamer.
- Ontvangen van eenheidlocaties uit meerdere bronnen
- Verzenden van eenheidlocaties naar het meldkamer GIS
- Versturen van incident- en eenheidsgegevens naar beschikbaarheidsapplicaties
- Het leveren van gegevens over een incident aan het landelijke LCMS systeem
- Verzenden van incidentgegevens aan Mobiele Operationele Informatie systemen en navigatie
- Ophalen en verzenden van meldkamergegevens voor het tonen van Meldings- en Alarmeringsregelingen (MAR)
- Automatisch statussen buiten de navigatie
- Dynamisch Alarmeren